ANA SAYFA
HABERLER
HACIBEKTAŞ
HACI BEKTAŞ VELİ
KÜLTÜR VE SANAT
HBV Anma Etkinlikleri
Gürbüz Sapmaz
Mithat Bektaş
Kazım Kalaycı
Bektaşi Fıkraları

ALBÜM
SANAL GEZİ
KÖYLERİMİZ
KÜNYE  VE  İLETİŞİM
SİTE HARİTASI






  Hava Tahmini

HACIBEKTAŞ

HACIBEKTAS

HACIBEKTAS

HACIBEKTAS

HACIBEKTAS

HACIBEKTAS

Kaynak: Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü

 



Buradasınız->: KÜLTÜR VE SANAT / 

43. ULUSAL 17.ULUSLARARASI HACI BEKTAŞ VELİ'Yİ ANMA VE KÜLTÜR-SANAT ETKİNLİKLERİ ÇERÇEVESİNDE 13.SÜ VERİLEN  2006 YILI HACIBEKTAŞ VELİ DOSTLUK VE BARIŞ ÖDÜLÜ SAHİBİ:



Miyase İLKNUR, Gazeteci - Yazar.


1963 yılında Elazığ'da doğdu. İlk ve Ortaokulu Elazığ'’da liseyi İstanbul’da okudu. Yüksekögrenimini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türkoloji Bölümünde yaptı.

Öğrencilik yıllarında basladığı gazetecilik mesleğini sırasıyla Türk Haber Ajansı, Milliyet Gazetesi, Günaydın Gazetesi, Nokta Dergisi ve Cumhuriyet Gazetesi’nde sürdürdü. Halen Cumhuriyet Gazetesinde Haber-Araştırma Merkezinde görev yapmaktadır.

Bu güne kadar Alevilikle ilgili iki kitabı yayımlandı. İlki 1994 yılında Cemal ŞENER’LE birlikte hazırladıkları “Alevilik ve Şeriat” diğeri 2000 yılında Alevi Mizahının konu edildiği “Bahçe Biziz Gül Bizdedir” adını taşıyor.

Türkiye’de ilk kez 1989 yılında Aleviliğin konu edindiği dizi yazıyı İlhan SELÇUK’LA birlikte hazırladı. Cumhuriyet Gazetesi’nde bu güne kadar farklı tarihlerde Aleviliği konu edinen dizi yazısı yayımlandı. 1986 yılından itibaren Türkiye’de ivme kazanan Alevi örgütlenme çalışmalarına aktif olarak katıldı. Karacaahmet ve Şahkulu Sultan Dergahları’nda yönetim kurulu ve mütevelli heyet üyeliği görevlerinde bulundu. Almanya Alevi-Bektaşi Kültür Enstitüsü ile Karacaahmet Vakfı’nın kurucu üyelerinden olan İknur, Hacıbektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri çerçevesinde Cumhuriyet Gazetesinin çıkartmış olduğu Hacıbektaş Veli eklerinin hazırlanmasında koordinatör ve yazar olarak görev aldı.

Trabzon’da görülen Gazi Olayları Davasında yargılanan sanık polislerin teşhisi için çağrılan ilk gazeteci tanıktan biriydi.

Alevi inancı ve kültürünün tanıtımı için yurtiçinde ve yurtdışında pek çok panel, sempozyum ve televizyon programına katıldı.

Ağuiçen Ocağına mensup bir aileden gelmektedir.