ANA SAYFA
HABERLER
HACIBEKTAŞ
HACI BEKTAŞ VELİ
KÜLTÜR VE SANAT
HBV Anma Etkinlikleri
Gürbüz Sapmaz
Mithat Bektaş
Kazım Kalaycı
Bektaşi Fıkraları

ALBÜM
SANAL GEZİ
KÖYLERİMİZ
KÜNYE  VE  İLETİŞİM
SİTE HARİTASI






  Hava Tahmini

HACIBEKTAŞ

HACIBEKTAS

HACIBEKTAS

HACIBEKTAS

HACIBEKTAS

HACIBEKTAS

Kaynak: Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü

 



Buradasınız->: KÜLTÜR VE SANAT / 

 


50.ULUSAL, 24.ULUSLARARASI HACI BEKTAŞ VELİ'Yİ ANMA VE KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİ HABERLERİ VE FOTOĞRAFLARI:

HACI BEKTAŞ VELİ'Yİ 16-18 AĞUSTOS TARİHLERİNDE HACIBEKTAŞ’TA DÜZENLENEN ETKİNLİKLERLE BİR KEZ DAHA ANACAĞIZ.

HACI BEKTAŞ VELİ’Yİ ANMA VE KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİ RESMİ AÇILIŞ TÖRENİ, CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, BAŞBAKAN YARDIMCISI BEKİR BOZDAĞ VE ÇOK SAYIDA MİLLETVEKİLİNİN KATILIMI İLE GERÇEKLEŞTİ.

IŞIK ÇUHACIOĞLU'NUN KOORDİNESİNDE AÇILAN “KARMA RESİM, HEYKEL, SERAMİK VE FOTOĞRAF SERGİSİ” 31 AĞUSTOS 2013 TARİHİNE KADAR GEZİLEBİLECEK.

16.08.2013 TARİHİNDE SAAT 14.00 DA HACI BEKTAŞ VELİ KÜLTÜR MERKEZİNDE, "KURTULUŞ SAVAŞINDA ALEVİ BEKTAŞİLER" KONULU PANEL DÜZENLENDİ.

ETKİNLİKLER KAPSAMINDA, HACI BEKTAŞ VELİ KÜLTÜR MERKEZİNDE SAT 17.30 DA "PİR SULTAN ABDAL" ADLI OYUN SAHNELENDİ. ŞAH VAKFI CEM EVİNDE SAAT 16.00 DA "BİRLİK CEMİ" TÖRENİ YAPILDI. CUMHURİYET MEYDANINDAKİ GECE KONSERİ İSE 18.30 DA BAŞLADI.

ETKİNLİKLERİN İKİNCİ GÜNÜNDE SAAT 14.00 DA HACI BEKTAŞ VELİ KÜLTÜR MERKEZİNDE "ALEVİLERİN GÜNCEL SORUNLARI VE ALEVİ AÇILIMI" KONULU PANEL DÜZENLENDİ. 17.30 DA İSE "DERVİŞ ADLI OYUN SAHNELENDİ.

ETKİNLİKLERİN İKİNCİ GÜNÜNDE DÜZENLENEN "BİRLİK CEMİ" TÖRENİ GARİP DEDE CEM VE KONUK EVİNDE SAAT 16.00 DA BAŞLADI. CUMHURİYET MEYDANINDAKİ GECE KONSERİ İSE SAAT 18.30 DA BAŞLADI.

ETKİNLİKLERİN ÜÇÜNCÜ GÜNÜNDE SAAT 13.00 "OZANLAR DİNLETİSİ" DÜZENLENDİ. ETKİNLİKLER 18.30 BAŞLAYAN GECE KONSERİ İLE SONA ERDİ.


50. ULUSAL 24.ULUSLARARASI HACI BEKTAŞ VELİ'Yİ ANMA VE KÜLTÜR-SANAT ETKİNLİKLERİ ÇERÇEVESİNDE 20.Sİ VERİLECEK OLAN 2013 YILI HACI BEKTAŞ VELİ DOSTLUK VE BARIŞ ÖDÜLÜNÜN ALİ RIZA ERKAN'a VERİLMESİ KARARLAŞTIRILDI. ÖDÜLÜN VERİLME NEDENLERİ HACIBEKTAŞ BELEDİYESİNE AİT İNTERNET SİTESİNDE YER ALAN AŞAĞIDAKİ YAZI İLE AÇIKLANDI.


Ali Rıza ERKAN

05.03.1962 yılında Erzincan da doğdu, 1963 yılında ailesinin İstanbul’a yerleşmesi ile tahsilini İstanbul’da yapmış olup, iş hayatını ve yaşamını İstanbul’da sürdürmektedir.

İş Hayatı
Ali Rıza Erkan İstanbul’da yayınlanan, Bulvar ve Dünya gazetelerinde, Yankı dergisinde, Ankara Başkent dergisinde muhabirlik yaptıktan sonra yayıncılıkta karar kılıp 1983 yılında kendi adına Bakırköy gazetesi çıkarttı. 1993 yılında özel radyoculuğun başlaması ile İstanbul’da ilk radyolardan olan BARIŞ RADYO’yu kurmuştur. Radyo BARIŞ bir müzik kutusundan öte İstanbul’da demokrat çevreler ile Alevi ve Bektaşi inancındaki yurttaşların yoğun ilgisi ve beğenisini kazanmış olup birçok etkinliğe de ilk olarak imza atmıştır.

Barışa Semah dönenler etkinliği ile on binleri bir araya getirmiş ve bu kültüre hizmet için teşkil edilen bin kişilik dev bir semah ekibinin gerçekleştirdiği etkinlikler yurt içinde ve yurt dışında büyük takdir toplamıştır.

Ayrıca yaptırdığı Yedi Ulu Ozan’ın büstleri ile Pir Sultan, Aşık Veysel ve Barışa Semah Dönenler heykellerini yaptırarak Hacıbektaş’ta Çilehanedeki ozanlar yoluna konulması için armağan etmiştir. Alevi kültür varlıklarının önemli ozanlarını aynı zamanda heykel sanatı ile yaşatılması projelerini esas almıştır. Bu çerçevede Kemalist çizgide yayıncılığını bir yandan sürdürürken diğer yandan da bir ilk olarak gerçekleştirilen bin köye bin Atatürk büstü projesi büyük takdir toplamıştır. Hazırlanan büstler yetmiş bin kişinin katıldığı büyük bir etkinlikle bin köy derneğine aynı anda Atatürk Olimpiyat Stadında dağıtılmıştır. Bu etkinlikler tüm TV ve yazılı basında Alevilerin büyük buluşması olarak verilmiştir. Barışa Semah Dönenler etkinliği periyodik olarak İstanbul’da Bağcılar Olimpik Spor Salonunda, Apdi İpekçi Spor Salonunda, Ali Samiyen'de, Atatürk Olimpiyat Stadında ve İnönü Stadında birçok kez din, dil, ırk, mezhep farklılığı gözetmeksizin ulusça birlik beraberlik içinde hiç kimsenin bir başkasını ötekileştirmeyeceği, sevginin, hoşgörünün karşılıklı saygının her şeyin üstünde olduğunu ortaya koyan toplumsal barış isteğinin simgesi olmuştur. Barışa Semah Dönenler etkinlikleri çerçevesinde ülkemize değer katan değerli yazarlarımıza ve önderlerimize Toplumsal Barış Ödülleri olarak plaket verilmiştir.


Bu süreçte 2002 yılında Gazete Barış adı ile haftalık bir gazete yayınlamıştır. 2003 yılı itibari ile gazete Toplumsal Barış adı ile bir aylık dergi olarak devam etmiştir. 2011 yılında televizyonların yükseldiği bir dönemde radyo yayıncılığından TV yayıncılığına geçmiştir. Hali hazırda BARIŞ TV sahibi ve yönetim kurulu başkanıdır.

Barış TV yayıncılığında toplumumuzun kültürel kimliğini korumak geleceğe taşımak adına sosyal kültürel programlarla yayıncılık hayatını sürdürmektedir. Yayınlarında Atatürk ve Hacı Bektaş Veli aydınlanmacılığının doğrultusunda ozanlara, Alevi, Bektaşi öğretisine ağırlık vermektedir. Barış TV doğuda Azerbaycan, İran, batıda Almanya, İngiltere, Fransa gibi Avrupa ülkelerinde izlenmektedir.

Ali Rıza ERKAN birçok vakıf ve derneğin yanı sıra Erikli Baba Derneği ve Karaca Ahmet Sultan Derneğinde yöneticilik yapmış olup halen üyesidir. Yayıncı birlik olan RATEM'de (Radyo Televizyoncular Birliği) haysiyet kurulu üyeliği yapmaktadır. Ayrıca Türkiye Gazeteciler Sendikası üyesi olup sarı basın kartı sahibidir. Ali Rıza ERKAN evli ve 3 çocuk babasıdır.



50.Ulusal 24.Uluslararası Hacıbektaş Veli’yi Anma ve Kültür Sanat Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen öykü ve şiir yarışmaları sonuçları:
(ÖYKÜ VE ŞİİRLERİ OKUMAK İÇİN LİNKLERİ TIKLAYIN)

 

 

2013 Yılı Hacı Bektaş Veli Kültür ve Sanat Etkinlikleri Kısa Öykü Yarışması Sonuçları:
1.Fehmi SAĞLIK “İKİZLER” adlı öykü ile.
2.Hasan İPEK “ÖNYARGI” adlı öykü ile.
3.Nihat MALKOÇ “BAHAR GELMİŞ MEMLEKETİN BAHÇESİNE BAĞINA...” adlı öykü ile.

2013 Yılı Hacı Bektaş Veli Kültür ve Sanat Etkinlikleri Serbest Vezin Şiir Yarışması Sonuçları:
1.Mustafa ERMİŞ "SAVAT" adlı şiiri ile,
2.Saltuk Buğra BIÇAK “KÖR KUYULARDAN ÇIKMAK” adlı şiir ile.
3.Remzi KOÇ "OĞUL" adlı şiir ile.
2013 Yılı Hacı Bektaş Veli Kültür ve Sanat Etkinlikleri Hece Vezni Şiir Yarışması Sonuçları:
1.Kamber NAR "BAKARIM" adlı şiir ile,
2.Ali Rıza UĞURLU “İLİM İLMİ İLİM KENDİN BİLMEKTİR" adlı şiir ile.
3.Fikret DİKMEN “İLİM YAZ” adlı şiir ile.
MANSİYON: Etem KARAGÖLLÜ "IŞIK" adlı şiir ile.
MANSİYON: Ramazan TEKNİKEL "ÇAĞIN KAPISINI AÇAN İLİMDİR" adlı şiir ile.